torsdag, mars 16, 2006

MSN og etikette

Som de aller fleste er jeg jevnlig bruker av MSN Messenger både for business & pleasure. Et ytterst hendig kommunikasjonsverktøy, spesielt for forretningskontakter i andre land. Også for mer lokale sosiale aktiviteter, siden terskelen er lavere enn å ringe eller sende SMS.

Men, en del brukere skulle vært tvangskjørt gjennom et kurs i vettig MSN bruk. Kanskje terskelen rett og slett er for lav! Sentrale irritasjonsmomenter:

- Stadig endring av brukernavn, inkludert begynnelsen. Dermed må man gjennom en detektivoperasjon for å sjekke emailadresse for å finne ut hvilken sære setning de gjemmer seg bak denne gang.

- Alltid listet som "away", uansett om det reelt er tilfelle eller ei. Dermed vet man aldri om de er i stand til å svare på meldinger. Javel, de kan kanskje signalisere at "jeg er så utrolig hip at jeg egentlig aldri er online", men spesielt effektiv kommunikasjon fordrer det ikke. Tid er penger.

- Overdreven bruk av nudges, animasjoner og smileys. Nok sagt. Heldigvis finnes det en funksjon for å skru av vissvasset.

Ingen kommentarer: