fredag, november 04, 2005

"What is happening right now, Alec?"

Det overrasker muligens ingen, men CNN fornekter seg ikke. Så just en halvtime CNN direkte fra toppmøtet i badebyen Mar del Plata, der jeg har vandret mellom visningene på filmfestivalen, og der Bush nå konfererer med de andre amerikanske statslederne. Dvs, dekningen var ikke fra møtet, men live fra demonstrasjoner et godt stykke borte fra toppmøtet.

Ekstremt senasjonshungrig selvsagt, der man prøver å konstruere en imminent følelse av kaos og action. Med utegående reportere som opphetet snakker om hva de ser. Og det som skjer er ikke mye. Noen politifolk labber rundt. Røyk stiger fra en bank. Folk sitter på balkongen og beskuer showet. I det hele tatt, ikke vanlige hendelser i Argentina, men ved en demonstrasjon heller ikke uvanlig. Og mye snakk om los picqueteros, "socialist and communist groups" som studiohosten prøver å presentere som en enorm trussel for Bush, med stadig spørsmål om de er bevæpnet og om de nærmer seg toppmøtet. Overskrifter som "SOME DEMONSTRATORS BURN PAPER AMERICAN FLAGS" er ikke mindre latterlige.

"What is happening right now, Alec?" Nuet er alt. Derfor er det mye viktigere å fokusere på hvor mange demonstranter Jose tror holder til borti gaten (200) og hva de finner på nå, enn de struktuelle årsakene til demonstrasjonene mot dette toppmøtet. Det ville jo blitt kjedelig tv.

Ingen kommentarer: