mandag, februar 06, 2006

Uruguay revisited

De to uruguyanske søstrene fra Punta hoppet over fjorden på en visitt til Buenos Aires. Hadde utrolig nok aldri erfart den argentinske metrolpolens uteliv, så amerikaneren C og jeg hadde selvsagt få problemer med å gi en grunnleggende innføring. Alle ble godt nøgde!

Forøvrig en del bad blood mellom Argentina og Uruguay for tiden. Uruguay har innledet egen handelsforhandlinger med USA, og svikter dermed det sentrale konseptet med Merocsur (Sør-Amerikas gryende EU), med en samlet handelspolitikk ovenfor eksterne aktører. I tillegg bygger de en svært forurensende fabrikk rett ved grensen!

Men, for tide er det jo i Midt-Østen det skjer, ikke her i den rolige, argentinske periferi. Skandinavia får naturlig nok normalt så godt som null dekning i argentinske medier, men ambassadepyromanien i Syria har vært førstesidemateriale. Og ikke bare grunnet at den uskyldige chilenske ambassaden røk med i samme slengen! Konstanterer at den bejublede Støre kom med passende tørrvittige kommentarer om syriske sikkerhetsstyrker.

Ellers går det i mye jobbing. Business is good, men det tar såpass mye tid at jeg måtte skrinlegge mine vage planer om språkkurs for å booste spansken litt til. Men, lærer mye av å snakke med lokale. Samt å se på fotballpaneldebatter, feks hostet av den navnemessig utfordrede Diego Fucks.

Ingen kommentarer: