tirsdag, april 26, 2005

Chilensk raddishumor

Den fancy metroen i Santiago er med rette byens stadig ekspanderende transportstolthet. Franskprodusert og pisser paa Buenos Aires´ heller skranglete subte. Ble satt i verk i 1975 under General Pinochets diktatur, og i foelge faren til K2 som altsaa maatte i eksil i aatte aar for aa unnga en uviss skjebne under militaristene, er aarsaken til at endestasjonen paa hovedlinjen er Escuela Militar at militaerkadettene skulle slippe aa anstrenge hodene sine for mye med aa tenke paa hvilken stasjon de skulle av paa, og heller bare sitte til siste stasjon. Vel, jeg synes den var ganske vittig!

Orget billett til Paaskeoeya loerdag, det ble dyrt siden flyrute og hotell er monopolisert, men forhaapentligvis blir det verdt det. Er noe skeptisk til at "velkomst-blomsterkrans" er inkludert i prisen, men de lokale skikkene maa vel respekteres. Er bare aa renske flashkortet til digitalkameraet, her skal det taes bilder! Foroevrig er returen til den Gamle Verden naa finalisert, tar flyet fra Buenos Aires til bergensk mai-idyll den 10. mai.

1 kommentar:

Anonym sa...

hei bror

eg ogsaa bruker sj istaden for dumme dobbel L. mykje kulare og snakka med sj lyden. hurra for det. Eg kjeme til noreg den 19 mai og skal iallefall te hordaland, trur eg haikar oppöve frå Sandefjord til Øystese. te ho mor.