lørdag, april 30, 2005

Kiosklitteratur

Kiosker i Santiago er ikke helt som andre kiosker. Var paa en av disse avis/ukebladkioskene for aa kjope avisen Tercera, og legger da merke til at de ogsaa selger to boeker, og kun to. Nietzsches "Beyond good and Evil" og "Genealogy of morals"! Overraskende, men spoers vel om dette er vanlig lunsjpauseknask.

Foroevrig en dag med lite smog, dessverre unntaket heller enn regelen. Santiago blir mye mer dramatisk naar man kan bivaane snoekledde Andesfjell tronende over byen.

En del studentdemoer denne uken mot ny finansieringsforslag. I motsetning til i konsensus-Norge rimelig hardcore, politiet moeter opp i fullt riot gear og vannkanoner. Folk ble skadet og tauet om hverandre. Politiet har i det hele tatt et heller frynsete image. Hjelper ikke at alle politiarbeidende fortsatt maa betale en prosent av loennen sin til advokatstoette. Forvar for hvem, jo torturistene som naa er under etterforsking for sine overgrep under Pinochet-regime.

Som i Soer-Afrika, Argentina og andre land som er i transisjon fra ugne regimer til demokrati er det evige spoersmaalet om man skal slaa strek over den skitne fortiden for aa samlet se fremover, eller om det er mulig aa bygge en legitim rettsstat uten aa etterforske tidligere overgrep.

Ingen kommentarer: