fredag, juni 09, 2006

Beijing ping-pong


Førsteinntrykket av Beijing var at denne byen mener alvor. Vandret ned til Tiannamen Square nærmere midnatt, men hele plassen er avstengt av politet fra kl 2000, med marsjerende soldater her og der. I løpet av ti minutter så jeg mer politi enn i hele resten av Kina! Men, selv coppers må ha pauser en gang i blant, kom over disse to ping-pong talentene på undergrunnen.


Den forbudte by. Gedigent. Noe av det første jeg skal gjøre vel tilbake i Norge er å se Bertoluccis Den Siste Keiser en gang til. Utrolig at de fikk bruke the real thing som sett.


Mer ping-pong. Hørte mistenkelige lyder fra en av de avlåste bygningene inne i den forbudte by. Åpenbart off-duty aktivitet nummer en.


Silkemarkedet, fem kaotiske etasjer med små sjapper som selger absolutt alt. Pruting i alle ledd, med bastante kast av kalkulatorer som indikasjon på "final price". Meget drevne selgere, en stadig utfording å få de ut av sine innlærte rutiner. Hun til høyre kunne til og med fraser av norsk og svensk! Fire timers rundgang med dressfolket endte med kjøp av to skreddersydde pimp suits i rødt og hvitt. Neppe noe for norsk jantelov, men kjekt å ha!


The. Great. Wall. Of China. I våre dagers overstatementsamfunn ville den blitt hetende The Absolutely Gigantic Wall of China. Reisens høydepunkt.

1 kommentar:

Eva sa...

Sitter og vriiir meg i stolen av misunnelse....