søndag, juni 04, 2006

China in my hand


Har vaert intense to uker i Kina, mye sights og mye festing, dermed lite tid til blogging. Har aldri tatt saa mange bilder som paa denne turen, skal uploade noen blinkskudd saa fort jeg finner et hotellrom med nett.

For foerste gang etter diverse turer i Afrika og Soer-Amerika under egen kommando joinet jeg et organisert opplegg, siden jeg antok at Kina ville by paa en del spraaklige utfordringer. Og det var paa alle maater en god deal. Vi var tolv stk, ledet av den kinesiske guiden Vincent viste seg aa vaere en kjernekar som overrasket med briljante breakdancing moves i karaokediscoen paa en cruisebaat ned Yangtze-elven. Resten av folket var en semisedat gjeng med bondete Aussies og NZere, men heldigvis viste den britiske yob Will og kanadiske finansmann/musiker Kris aa vaere kapable for aa takle det kinsesiske utelivet.

Saa hva med kineserne? En meget driftig gjeng. Ingen tvil om at dette landet kommer, det bygges og konstrueres overalt i rasende tempo. Saa godt som alle er meget hyggelige og genuint interessert i kontakt med utlendinger. Det blir vel saann naar man har bodd i et lukket land. Engelsken er rudimentaer men drar du opp en mandarinphrasebook stimler folket sammen med stor interesse. Paa samme maate er servicen den beste jeg har vaeart borti noen steder. Selvfoelgelig er Kina ogsaa en kulinarisk nytelse. Yummy mat til ingen penger, ca 20 NOK for en haug smaaretter som sendes rundt. Har faatt satt tennene i frosk og slange, men dessverre ingen hund. Det er visstnok "off-season" for disse firbente vennene, det skal ikke vaere sunt aa spise hund naar det er varmt i vaeret!

Ingen kommentarer: