torsdag, juni 08, 2006

"Boten Anna" og drikkeleker


De mest underholdende møtene med lokal kultur var definitivt i utelivet. Mye sært, mange steder starter kvelden med halv-profesjonell karaoke, for så å gå over til liveband eller DJs. Musikken er tilsvarende varierende, hørte alt fra kinesisk pop til latinohits som "Salta sin parar" og obskurt nok den svenske russeplagen "Boten Anna"! Svært surrealistisk å se en dansegolv av kinesere hopper rundt til den i Xian, en middels stor by midt i landet. Trodde låten kun var en skandinavisk greie. Hva kan man si, heia internett og globalisert kultur!



Kineserne er ikke happy kun med å drikke, det skal gjøres ved hjelp av terninger! Tok sin tid før vi skjønte hva dette spillet går i, men det er en type bløffing om hvor mange poeng man skjuler under koppen. Taperen må bøtte et lite glass med øl. For oss dumme utlendinger ble det av og til operert med en forenklet variant men kun en terning, høyest taper! Ulempen med denne varianten er at hvert spill tar ca 10 sekunder...




De mest eksotiske individene vi møtte var en drikkfeldig dame fra Kazakhstan med lite kinesisk opptreden, og en kar fra Taiwan. Noe som var svært hysj-hysj, siden kinesere flest ikke er overbegeistret for øyboerne. Han var forøvrig svært opptatt av å formidle at kinesiske damer var sørgelige greier, men de polske, de var tingen!

Ingen kommentarer: