tirsdag, juni 13, 2006

Yen


Mange lurer på om Japan er dyrt. For nordmenn må svaret bli tja. Kommer til å bruke mer på ni dager i Tokyo enn 20 i Kina. Boliger og overnatting er kostbart selv med utgangspunkt i norsk økonomi. Men ellers er det meste hakket billgere enn i Norge, som på denne entusiastisk utformede menyen. Den beste globale indikatoren på kostnadsnivå, burgermeal-indeksen, ligger feks på ca 35-40 spenn. Noen klubber opererer med så mange drinker du orker for 200 kr, en bra deal for enhver skandinav.


Taxier er relativt kostbare (kan det være det fancy GPS-systemet?), spesielt tatt i betraktning mye trafikk. Dermed er kunnskap om metro-systemet er et must. Dog kan man lett blåse store summer på klær. Kom over en tiltalende designerpunkete jakke i en tilsynelatende normal butikk. Fristende helt til jeg trippelsjekket min omregning fra yen til norske kroner. 17000! Det koster å være hipster i Tokyo. Men, aldri har jeg sett en så velkledd befolkning, av begge kjønn. Gjennomført er gjennomgangstemaet, stort sett er det en og annen sloppy gaijin (utlending, i dette tilfellet nesten alltid en amerikaner i shorts og crew-cut) som bryter stilen.


Til sist er det obligatorisk med et bilde av det keiserlige palass. Solguden gjemmer seg et sted her bak en drøss vakter.

2 kommentarer:

Shogan sa...

Hvis du finner en samuraiskjorte (eller en med flammer!) til en rimelig penge (ok, forholdsvis rimelig) til meg må du ikke nøle med å kjøpe den. Vil betale deg tilbake på selv de mest outrè kostymer.

TrUlster sa...

Tilbake i Bg, så dessverre ingen flammeskjorte av tilstrekkelig outrert kaliber. Samuraiskjorte, det må du definere bedre. Regner med du ikke mener som en del av en rustning, men noe mer moderne med diverse kanji-tegn etc? Jeg må tilbake til Tokyo med større koffert, det er helt klart!

Som et plaster på såret uppet jeg noen flere rockabilly-bilder